Lida Loop

LIDA LOOP BIKE-IN 2018 : 10 JUNI

Mitsubishi MTB Challenge

Lida Loop för motionärer

Lida Loop är ett av Sveriges mest uppskattade långlopp för mountainbike. Det är lagom långt, lagom kuperat, och är väldigt omväxlande. Inga longörer, ingen biltrafik, men en härlig cykelupplevelse för den som gillar att cykla på skogsvägar, spår och stigar! Du kan helt välja ditt eget tempo, antingen köra hårt och pressa dig, eller ta det lugnt och bara njuta! Ett stort antal vätske- och matkontroller ser till att du håller ork och humör på topp, och ett trevligare ställe för cykling än Lida Friluftsgård får man leta efter.

Kicki Skog Vi kollar läget med en i banläggargänget, Kicki Skog i arrangerande Tullinge SK.

Vem kan vara med på Lida Loop?

Lida Loop är ett lopp för alla som gillar att cykla mountainbike, från nybörjare till elit. Om man aldrig har kört ett cykellopp förr så passar Lida Loop alldeles ypperligt eftersom man kan välja om man vill köra en, två eller tre loopar!

Vad finns det för olika alternativ att välja på om man vill köra en motionsklass?

Då kan man välja på Lida Single Loop, 22 km, Lida Double Loop, 44,5 km, och Lida Loop, 65 km.
Lida Single Loop kör alltså en loop, Cykloteket-loopen, och är främst för den som vill köra lite kortare och lite snällare spår och stigar. Ett perfekt förstagångslopp!
Lida Double Loop, kör dessutom ytterligare en loop, Giant-loopen, och den passar bra för dig som har kört en del och vill prova på lite mer stigkörning, sk single track.
Kör man Lida Loop så är det hela tre loopar man cyklar, och man avslutar med TCM-loopen. Ett rejält lopp för dig som vill ha en ordentligt långtur i fantastisk cykelterräng!

Vad ska man ha för cykel?

För att ha riktigt kul så bör man nog ha en mountainbike med fjädrande framgaffel. Se till att ha fräscha däck, och testa gärna lite olika däckstryck innan loppet. En vanlig nybörjarmiss är att ha stenhårt pumpade däck, det flyter på betydligt lättare på stig om man har lite mindre luft i däcken. En för hårt pumpad framgaffel är också jobbig i längden. Snacka med din cykelhandlare, testa gärna lite olika inställningar. Många av Lida Loops sponsorer är otroligt duktiga på cykel, och de flesta finns på plats på Lida. Ta gärna ett snack med dem, de har mängder av fina erbjudanden under Lida Loop-helgen!

Cykelbild

Hur ska man träna innan loppet?

Det beror lite på vad man har för målsättning. För att ta sig runt Lida Single Loop behövs att man klarar av att cykla ett par mil på motionsspår/skogsväg med några backar, det klarar de allra flesta utan problem. Går man dessutom ut lugnt och försiktigt så är loppet inte speciellt krävande.
Lida Double Loop har på andra loopen några avsnitt jätterolig stigcykling, och för att få ut det mesta av den så är det bra om man har tränat lite stigkörning, alltså där man får navigera lite mellan stenar och över rötter.
För att ha så roligt som möjligt på fulla distansen, Lida Loop med tre loopar, bör man vara lite mer förberedd. Sikta på att ha några tretimmarscyklingar i ryggen, och ha cyklat minst ett par pass på över 1 timme i veckan under säg ett par månader innan loppet.

Hur jobbigt är det?

Det roliga är att man styr helt själv hur jobbigt det är genom att man själv väljer fart! Om du aldrig tidigare kört ett liknande lopp så blir det givna rådet att gå ut lugnt och att äta och dricka ordentligt under loppet. Börja i ett tempo som känns behagligt, och ha en plan för när du ska öka farten om det känns bra istället för att gå ut för hårt och krokna.

Cykelbild

Hur svårt är det?

En mountainbike är ju byggd för att köras på alltifrån grusväg till väldigt krävande, teknisk terräng. Med ”teknisk” brukar menas att underlaget är stig försedd med stenar, rötter, klättringar och utförskörningar.

Vi på Lida Loop vill ha en bana som till den allra största delen är lätt att cykla på, men det ska finns några kortare partier där man får känna på att cykla lite mer obanat. De flesta av de obanade delarna finns på den andra loopen, den första (Single Loop) innehåller bara 2-3 korta smakprovspartier.

Att cykla på stigar är fantastiskt kul, och det blir bara roligare och roligare ju mer man kör. Ska du köra två eller tre loopar kan det vara bra att ha tränat en del på stig, men inför Single Loop behöver du inte ens det.

Vi ses vid Lida!

 

Skrivet av Anders Skog Inlagt  2006-09-17 21:36:03
Uppdaterad 2016-05-14 12:23:38
Sidan visad 6658 gånger


  Länkar
  

 

 

Lida Loop: info@lidaloop.se
Cykloteket
TCM Cykel
Giant


Kinda Gurka
Trimtex
Squirt Lube
Fox
Riksten Friluftsstad
Cinnober Financial Technology
Sign Sport
Capio Vårdcentral Slussen
Fjällturen
Enervit
Byggr1
Botkyrka kommun
Evalds MTB
WA Dietistkompetens